Arkiv

Pirat DVD\CD bransjen lever videre i Natal.

 

Politiet har ødelagt/destruert 33,400 CDer og DVDer  produsert av pirater siden 2005.

Ni år etter deres siste store operasjon mot spesialiserte forfalskninger og svindel med CD\DVD, har(DEFD) i alt destruert 33,400 pirat eksemplarer, innberegnet aksjonen i går 30.juli. I denne perioden har materialet blittlagret i et rom på politi-stasjonen, mens man ventet på et doms-vedtak av retten, noe som kom denne uken, slik at alt slik kunne ødelegges. Ingen ble arrestert under beslagene igår, ifølge lederen for forskningsstasjon, João Xavier, fordi saken er slik foreskrevet under behandlingen i rettsvesenet. Til tross for pågående undersøkelser rettet mot piratkopiering, forklarer han at hadde ikke mere plass nå til å oppbevare det beslaglagte materialet.

Man brukte en traktor til å knuse alle de beslaglagte eksemplarene og senere ble de dumpet i et dypt hull på dynga og gravet over med tonnevis av grus.

Ifølge João Xavier blir pirat- salg av slike materiale verdsatt til totalt R $ 83 millioner når man regner med alle aksjonene som har blitt foretatt frem til nå. Når det gjelder de store aktørene i denne barnsjen, så får de ofte beslaglagt sine kjøetøyer som blir brukt under pirat-salgene.

» Bare i sentrum eller Alecrim, er det minst hundre leverandører av slike pirat-kopier og med en politistyrke på bare 10 mann så bare må det bli lite effektive kontroller om slikt.

Xavier fortsatt å si at det tradisjonellt har vært slikt salg i mange ti-år og at folk flest ikke oppfatter dette som noen forbrytelse i det hele tatt og mange små mellom-menn og slutt-selgere har ingen annen jobb til å forsørge seg og sin famile med. Det ligger derfor et solid sosialt aspekt i dette også, sa han.

Det er egentlig de store bak-mennene vi er ute etter å ta og som skummer fløten av dette illegale markedet, men de er så godt organisert at dette er særdeles vanskelig, tidkrevende og dyrt  for staten.

148075