Arkiv

For hver 100 nye biler i Natal, så blir 12,5 stk borte fra trafikken.

 

For hver 100 nye biler som kommer ut i trafikken i RN, så blir 12,5 stk. borte i Natal.

For hver hundre nye biler av bilflåten i Rio Grande do Norte, så forsvinner 12.5 biler igjen.  Men grunnen til subtraksjon er ikke alder eller utskifting av bilen, men tyverier.  Dataene er fra nasjonale Confederation of Skadeforsikringsselskaper (CNSEG) og nasjonale Institutt for transit (DENTRAN). Ifølge de føderale byråene, ble det montert skilter på 20,239 nye biler i RN fra januar til juni i år. I samme periode, ble det stjålet 2,528 biler, ifølge data fra CNSEG.

Junior SantosPátio hos DEPROV/Natal, sier at biltyveriene florerer mest her i hovedstaden og i Brasil er RN nummer 15 på listen over biltyverier.

Med den femte største bilflåten av statene i nordøst, så er RN her på en tredje plass blant Nord-Øst statene når det gjelder stjålne biler i første halvdel av 2014. I juni, så ble 366 biler  stjålet, en økning på 14.10% . Hvis man sammenligner med samme periode ifjor, var det 348 biler stjålet og året før der igjen var det 305 stjålne biler. Så statistikken går bare en vei – oppover!

TJRN leier nå et stort område til å oppbevare beslaglagte biler på.

Nasjonalt, er RN på 15 plass, av antall stjålne biler i første halvdel av 2014 og vi er inne i en stigende kurve dessverre, men none Nord-Øst stater er enda verre enn RN.

Tatt i betraktning av alle de nye bilene som får registrering hvert år og antallet av stjålne biler, så ligger vel RN sånn midt på treet sier forsikringsselskapene. Det er visse modeller som er favoritter blant tyvene sier man hos selskapene  – uten at man vil gå noe nærmere inn på slike data.

Både politiet og selskapene ambefaler at man er meget årvåken med hensyn til å sikre sine biler. Tyvene blir bare flinkere og flinkere til å omgå alarmer etc. så en ekstra årvåkenhet er absolutt på sin plass.

148174                                                                      TJRN sin oppsamlingsplass for beslaglagte biler.