Arkiv

Vanskeligere å snike på bussen.

Rådhuset forbereder et nytt prosjektet for å ha bedre kontroll over betalingen på bussene.

Del av anbefalingene som ble reist i den foreløpige rapporten fra den spesielle komiteen (CIS) om bruk av  elektroniske billetter må besvares i følge regulatoriske dekret av loven 6,610/2010, satt til å bli offentliggjort senere denne uken. CEI, som krever at kommunen overtar salg av billetter på bussen og  resolusjon legger til rette for salg  av busser og nye  alternativer styrt av en  administrator. Samtidig så implementerer byen det nye prosjektet med et integrert transportsystem, med en offentlige kontroll av transportsystemet og bussene vil få GPS som standard.

Emanuel Amaral hos Ainda opplyser denne uken, at samlingen av bruk av elektroniske billetter, reguleres under et nytt dekret og en ny forordning.

Samlingen av billettsalget ble innstiftet i 30 September 2013, med godkjennelse av ordfører Carlos Eduardo Alves. Forutsatt for etableringen av et enkelt system i offentlig transport billettsalg, så ble en foreløpig regulering  publisert i januar i år, men ikke er oppfylt. I April bestemte det etablerte byrådet CIS seg for å undersøke problemene i forbindelse med å implementere det felles systemet.

Det juridiske systemet skal ut til høring  senere denne uken.

Ifølge George Town, ble ikke funnet noen teknologisk problem med å implementere faktureringen. «Vi har identifisert at loven var er bra nok til å kontrollere en manglende evne for til myndighetene å ta full kontroll av prosessen,» sier rådgiver.

President i kommisjonen, Hugo Manso, understreker at kommunen må nå anta salg av billetter og opprette en ny form for kontroll av ansvarlighet hos busselskapene.

I systemet som det er i dag, er det ikke mulig å se om det  er  skatteunndragelser. Det er en svakhet i systemet for overføring av penger til rådhuset/myndighetene, SEMOB (urban mobilitet sekretariatet) har ingen kontroll med dette leddet.

Systemkontroll

Foreløpig er kontroll av det urbane transportsystemet gjort av en tilfeldig kontroll annenhver dag. SEMOB bruker nå som base informasjonen fra SETURN på antall billetter solgt, passasjerer og busser som kommer ut i drift fra de forskjellige garasjer.

Men ifølge Elequicina Santos, kommunal sekretær for mobilitet, så må denne kontrollen/systemet endres i fra datoen for offentliggjøring av dekretet som regulerer lov om enhetlig offentlig billettsalg.

Det har alltid vært et stort problem med sniking på bussene i Natal og når man gikk over til et system basert på betaling med kort, så dukket det straks opp store mengder med pirat-kort som var produsert på en meget professjonell måte og staten og selskapene taper masse penger.

148491