Arkiv

Byggeplasser blir vandalisert og rundstjålet.

Byggeplasser blitt vandalisert og rundstjålet.

Hærverk og tyveri av byggematerialer, som elektriske ledninger, takstein og dører, tvinger nå entreprenører å ta nye grep på byggeplassene i Natal. » Etter en helg kan det være mye som er blitt vandalisert og stjålet, men nå er det kommet så langt at man i tillegg må ansette væpnede vakter midt på lyse dagen hele uken igjennom,» innrømmer den kommunale sekretær for offentlige arbeider og infrastruktur (SEMOPI)), ingeniør Tomas Pereira de Araújo Neto. Derfor sa sekretær at byggherrene at nå «så entrepenørene seg tvunget til å sette væpnet vakt selv om dagen» i arbeider som gjelder vanntilførselen  på østsiden av byen, som er ansvarlig for construtora Ramalho Moreira. «Ponta Negra, er det enda mer hærverk som oppstår, men vi frykter verste, fordi de fleste av lovbrytere her ofte er under kriminell lavalder og går ikke inn under vedtektene om straff av ungdom (ECA)».

I forhold til forhold langs den komplekse veien som holder på å fullføres rundt Arena das Dunas Stadium, i Lagoa Nova, så sa Tomaz Neto  at problemet «er graffiti i  eksterne deler av tunneler, gjerne før malingen er tørket på veggene.. Hele dette arbeidet var planlagt for levering denne uken og bare viadukten på BR-101, planlagt senere i uken. Men, så lenge ungdommer griser til veggene i tunnell åpningene, så tar det enda mere tid pga at man må male om på nytt og mange av dem som driver med slikt griserei er under kriminell lavalder – gjerne 12-14 åringer, som slippes fri på nytt og straks kjøper seg nye spraybaokser.

Sekretær for offentlige arbeider sier at det ikke er  avklart ennå om hvilke summer man sankker om her, gjennom verdien av skader forårsaket av hærverk og tyveri av byggematerialer av arbeidet med  urbanisering langs strendene av kunstnere, media og frivillig innsats, særlig på østsiden og selv om Ponta Negra-stranden, på sørsiden  som holder på å pusse opp og der alt vedlikehold av utstyret er plassert under ansvaret av Rådhuset, så er det ikke snakk om få ti-tusener av Reals i tyverier og hærverk som blir begått.

Den viktigste av undersøkelser av andre politistasjonen i Brasilia Teimosa, ved Judas Tadeu Ribeiro, bekreftet at det igjen er registrert forekomster tyveri av masse ledninger av nye Newton Navarro broen, mellom strendene i Fort og Redinha og ned til byggearbeid på Meio stranden.

Men vi oppfordrer nå folk til å ha øynene åpne ved alle offentlige og private byggeplasser og straks rapportere (gjerne annonymt) til tfn. 3232.1555  dette er dere skattepenger som blir stjålet, sier Rådhuset!

På folkemunne så sies det (med ironi) at alt som ikke er sveiset fast, står i fare for å bli stjålet på byggeplasser i hovedstaden.

Vi gremmes.

148678                                                                      Halveis ribbet