Arkiv

Tyverier av offentlige kabler og utstyr for R 250.000

 

Tyverier av kabler og inventar forårsake et tap av R $ 250 tusen i Natal.

Tyveri av belysningsutstyr etc. har skapt et tap på minst $ 250.000 i år, ifølge det kommunale Institutt for urbane tjenester (SEMSUR). Reflektorer, lys inventar, belysnings kabler, LED-kjeder og projektorer er fjernet fra offentlige veier, enten om natten eller også i fullt dagslys. ifølge myndighetene. Bare et eneste tyveri  i begynnelsen av året, som gjaldt et tyveri av belysningen på den nye Newton Navarro bridge, rammet budsjettet med utgifter på R $ 70,000.  og det ble også registrert tyverier av «armer» som holder oppe lysarmaturer på festepunktene.

Myndigheten er meget lei seg for de omfattende tyveriene av deko-reflekser langs de sentrale byggingene på Prudente de Morais gaten. Dette er ene og alene pynt og lysdekor som er oppsatt for å gjøre byen vår koselig å bo i sier media i en kommentar til tyvene og ber dem vennligst å slutte med å gjøre byen styggere og mørkere enn den er.

For å forhindre forekomsten av disse tyveriene og andre kriminelle handlinger, så bør tydeligvis den kommunale vakt ordningen  og militærpolitiet endre sine rutiner med hensyn til vaktholdet langs gatene, avenyene og boulevardene våre. Men bare  i Lagoa Nova f.eks., et av områdene hvor disse gjengene av kriminelle opererer, er arbeidskraft med patruljerer beregnet til å dekke bataljonens område med syv polititjenestemenn. Av kommunale vakten  så opererer 18 agenter hovedstaden i RN i seks biler.

Handelsfolk venter stadig på nye rutiner fra politiet sikkerhets-patruljering, for som det er nå så virker det som om de kriminelle har fritt spillerom?

 Major Pravin Rao, sjef for den femte bataljonen av PM, som dekker området i  Sør-Natal, forklarer at bydelen Lagoa Nova er betjent av to av politiets baser (en ved  restauranten,Bidoca Ceasa bl.a.)  Disse to, med to politimenn i hver base, innehar kjøretøy , som sirkulerer sammen med tre PMs. kjøretøy til å gjøre runder i kvartalene, mens politistasjoner arbeider fra morgen til kveld.

Om belysning og utstyrs tyveriene, ble det sist onsdag oppdaget man i løpet av fotballkampen mellom Fluminense og Amerika, i Arena das Dunas, ble en mann ble oppdaget i ferd med å  stjele materiale fra byggeplassen BR-101, ved Potilândia. «Vi har begynt en undersøkelse for å kartlegge letingen etter den mistenkt, men han hadde mørke klær og politiet mistet ham av syne da han smatt inn i en passasje bak administrasjonssenteret og de miste ham av syne og vi kunne ikke få arrestert ham» sier rapporten.

Ifølge innehaveren av Municipal Public Security og sosiale forsvar (SEMDES), Paulo César Ferreira, arresterte den kommunale vakten en person for ca 10 dager siden, nær Ponta Negra viadukten og en annen, sist fredag, iferd med å stjele offentlig  belysning. De fant også tyvegods materiale som skriver seg fra tyverier langs 4de Avenue markedet og leverte dette tilbake til SEMSUR. Den siste akt av kommunale vakt var 15 juli, da han fant to menn i ferd med å stjele inventar ut fra elektriker firmaet  Elias Ferreira, i Candelaria.

Sist søndag, rundt 06:20,  rapporterte en journalist, som vil være annonym, at to menn stjal reflekser fra de  sentrale arbeidsplassene langs  Prudente de Morais, mellom krysset med Rua Antonio Basilio og avenida Bernardo Vieira. Langs ruten, spesielt i den ene delen, var det mulig å se flere trær med hengende løse ledninger, uten reflektorer.

Befolkningen i Natal er mektig lei av tyveriene fra denne «ledning-lampe-refleks-utstyr mafian» som operer i hovedstaden. Men så lenge at alle fengslene er stapp fulle av mordere og grove narkohandlere etc.  og derfor ingen plass til slike tyver, så blir slike vinningstyverier ikke ikke idømt fengselsstraffer og bøtene er små pga disse er beregnet etter tyvenes inntekter. Og når disse ofte er arbeidsløse og fattige folk, som jobber for de rike bakmennene, så blir bøtene satt til latterlig lave beløp som ikke er i nærheten av det beløpet de har stjålet og eller ødelagt for. Bøtene blir straks betalt av bakmennene/mafiaen som straks kan sende sine «folk» ut på nye tyveri tokter.

Vi gremmes noe inderlig!

148769