Arkiv

Flaskehalser i trafikken skaper problemer i Natal

Trafikk overbelastning i trafikken i Natal.

Natal  har minst tre flaskehalser med overbelastning i trafikken og disse ligger i hovedaksene i bytrafikken: Salgado Filho avenyen, Felizardo Moura og Moema Tinoco, forårsaket av en overbelastning med antall biler proppet sammen på en dårlig dimensjonering av veiene. Dette er imidlertid ikke bare her, ifølge kommunal urban mobilitet (SEMOB) er det nok av andre steder  med»treghet» i trafikkbildet i og det er en bestemt kvantitativ årsak som hovedsakelig skyldes en masse ulovlig parkering. Bevis for dette er økningen på 233% i antall slike bøter utstedt mellom 2013 og 2014.

Ifølge assisterende utenriksminister i SEMOB-transport, Pedro, Walter  så ble 1.500 bøter ble utstedt i løpet av fjoråret. Bare i første halvår i år steg antallet rapporterte lovbrudd relatert til parkeringsproblemer til 5.000. Daglig, ser vi en økning fra 85 til 270 per dag og her ikke bøter for radar-overvåking tatt med, men bøtene skyldes i all hovedsak ulovlig parkering.

Vi har ennå ikke fått vedtatt en «fast avtale» (pakt) for byene i Nord-Øst området, så bøte satsene varierer mye fra by til by.

I mellomtiden, så vil SEMOB  fortsette og utvide mot-tiltak som en gratis, begrenset parkering i Romualdo Galvão, Afonso Pena, São José, Jaguarari og Antonio Basilio.  Forslaget er å legge til avenyene Ruy Barbosa og Presidente Bandeira til neste år. «For nå ser vi at aktivitet på gratis parkeringen, forårsaker problemer i andre områder, som Nascimento de Castro, men la oss fortsette å evaluere ordningen i 2015″, sier assisterende sekretær i Semob.

Men, avisen Tribuna do Norte trålet igjennom gatene for å  identifisere punkter av treghet/overbelastning  i byen og at problemene ikke alltid skyldes uregelmessig parkering, men ofte f.eks;

1 lastebiler på Roberto Freire

Avenida Engenheiro Roberto Freire, en av aksene av trafikkflyt i Sør- sonen, så blir ofte trafikken avbrutt av uregelmessig parkering av biler, da lastebiler spesielt, lossing varer skjer utenfor områdene som er tillatt. Det er ikke uvanlig å finne lastebiler opptar 2 filer i gatene og deter ofte mulig å finne biler parkert på faste  bussholdeplasser. Sist mandag, på rundt kl. 09:00, nevner rapporten om en bøtelagt lastebil so losset varer (kjøleskap) på fortauet av å Roberto Freire. Dette skapte store problemer og tvang fotgjengere ut på travle Roberto Freire hvor trafikken har stor fart og dette setter liv på spill og forårsaker ofte stygge påkjørsler i denne gaten.

En annen situasjon som irriterer trafikken og forstyrrer i stor grad, er tilstedeværelsen av dyr som trekkraft for kjøretøy. (esel, hest etc.) De er lette å se og  finnes ofte i hovedaksene for trafikken i  byen, ofte midt i i rushtiden.  Rådhuset diskuterer nå nye bestemmelser om slike dyr i trafikken i Natal.

Planoverganger for  togene i området forblir stadig like usikret og folk springer ofte over 2-3 meter foran toget og forårsaker ofte fatale trafikkulykker pga denne «Death wish» taktikken. Forrige uke, skjede det to ulykker med personbiler og tog, innenfor en tidsramme på bare tre timer og jernbanen sier at bilene blåser i røde blinkene signal-lys og bare koster på for å rekke foran toget. Overgangen har ingen bommer lenger, da de ble meiet ned av hastende lastebiler og ikke satt opp igjen.

Trafikk mentaliteten i Natal er skremmende å oppleve for en Skandinav som er vant med litt mere ordnede forhold og når bil-tetten bare øker måned for måned i hovedstaden på det samme veinettet, så er det ikke rart at det går som det går dessverre . Politiet finner ofte revolvere i hanskerommet på biler i kontroll og føreren påberoper seg da ofte en rett til selvforsvar.

NB! Gi aldri «Fingeren» eller pekefinger mot tinningen til andre bilførere i Natal-trafikken. Det kan gi opphav til et kontant svar i klassen cal.38. – nemlig.

148822148818

148819