Arkiv

Søppel til besvær.

Søppel har alltid vært et problem i Brasil/RN/Natal.

Det første vi la merke til første gangen vi besøkte Natal, var alt søppelet som lå og slang over alt og i store mengder. Etter at 14 år er godt og vi har observert problemet over en lengre periode, er det leit å innrømme at vi nærmest ikke har observert noen fremgang i så henseende dessverre.

Selv blant våre brassevenner så har vi registrert de samme tendensene, men de forsøker nok å begrense seg når vi er i nærheten, har vi en mistanke om? For, de vet nå så utmerket godt at dette er noe som vi synes særdeles dårlig om og er alltid enige med oss når temaet kommer opp, men samtidg så er de plaget med gamle usannheter vedrørende søppel. Man hører ofte standpunkter som; Går man langt nok inn i skogen med søppelet/avfallet – så er det ingen som finner det likevel? Eller om du brenner det hjemme i hagen din, så er det ingen andre som har noe med det? Den kommunale søppelhentingen er frivillig og koster penger, så vi ser ofte naboer i gata vår som sniker seg over gaten dagen før tømmedag og legger sitt søppel sammen med naboens søppel – i mummel og mørke. Ikke rart at vi må flire litt der vi står på verandaen og bivåner stuntet. Alle små ubeodde tomter i villaområdet vårt, blir betraktet som fritt vilt når det gjelder å dumpe søppel, enten det er privat eller en kommunal tomt. Skal man sette opp et gjerde rundt for å forhindre en dumping av søppel, så må dette være utrolig høyt, for her er det nesten utrolig hvor høyt over man klarer å få kastet gamle sofaer og gamle tunge lenestoler. (;–>)

Men den kommunale søppeltjenesten fungerer utrolig fint for oss som betaler de få reals som det koster får vi god valuta for pengene og matavfall kan jo bare ikke ligge lenge i 30 varmegrader – før det begynner å bli «utrivelig»?

148836                                                                       Gøss og gru!