Arkiv

Buss protester pga ran med dødsfall til følge.

Sterke protester mot sikkerheten på busser i Natal.

Etter nesten 6 timer med en total stillstand, av bilister og busser som samlet seg en omsluttende protest som begynte tidlig på morgenen lørdag (16) i Natal. Arbeiderne holdt en sterk protest på grunn av drapet og ranet på en buss sjåførpå , som skjedde i Parnamirim på kvelden (15). Buss flåten var helt stoppet 100% opp hele morgenen. Ryktene sier at at på mandag (18), kan det være en ny fullstendig stopp, slik at myndighetene innser alvoret i situasjonen.

På grunn av et strømbrudd var trafikken treg hovedsakelig i Avenue Prudente de Morais og Bernardo Vieira. Frem til 08:30 var veien blokkert med stein og de avsluttende to spor med bussen, men man nådde en avtale med det kommunale urban mobilitet (SEMOB), til å stenge bare en fil av toveis spor ved Prudente de Morais.

 

Ifølge morotista Arnaldo Dias, er dette en av arrangørene måte for protest og deres  (regjeringens) respons til en vei for sikkerheten til arbeiderne i kategorien. «Hvis vi ikke har vi bare et svar, å gjøre en ny stans på mandag (18),» sa Arnaldo.

 

Det Offentlig sikkerhet sekretariatet har utstedet et notat til pressen i RN, der de uttrykker sin dypeste sorg etter drapet av bussjåføren, Erik Francisco de Faria, 37 år, som skjedde på jobben hans sent fredag (15), i Parnamirim.

I notatet hevder SESED/RN også at de planlegges for denne uken ennå et møte med alle organer som utgjør sikkerhetssystemet og også for urban transport og andre sektorer som er opptattmed å diskutere tiltak for forbedring av transportsektoren. Dette møtet har som mål å forene både systemtilstanden og kommunale forvaltningen.

Dette angis på mandag (18) ved at sekretær Elieser Girão Monteiro, en pressekonferanse på kommando- og regionsenter (CICCR) for å løse dette tydeligvis endeløse problemet.

Nå spør befolkningen i Natal seg selv om>; Hvor mange flere buss sjåfører må bli ranet og eller drept, før myndighetene tar inn over seg alvorlighetene med dette problemet?

Arbeider Unionen påpeker at i 2014 er det allerede registrert inn hundrevis av buss ran i hovedstaden og stor Natal. Det er nå et gjennomsnitt på 140 tilfeller pr. måned. «Denne typen angrep er vanligvis forårsakert av små forbrukere av narkotika og bussenes kontanter er alltid attraktive. Således, er det derfor vanskeligheten med å ivareta sikkerheten på bussen, da de eksisterende kameraene tar opp gjerningsmennene på video, men dette hindrer ikke selve ranene og problemet eksisterer som før. Løsning for å avslutte at problemet med kontanter kan eksistere, ved at man går over til bare lektroniske billetter, men da må myndighetene åpne øynene for problemet og se løsningen, som er den elektroniske billetten, «forklarer han. Med andre ord; Det må en lov-endring til!

Drapet;

Bussjåføren, identifisert som Rami Francisco de Faria, 36 år, ble truffet i beinet av skudd som avfyres under et buss-ran i Parnamirim, i Natal, kvelden (15). De to mistenkte for forbrytelsen flyktet etter å ha tatt mange eiendeler av passasjerene. Buss sjåføren dør snart av det store blod-tapet sitt, før ambulansen når frem.

 

Begravelsen/høytiden av buss sjåføren; Francisco Farias, Erik blir i São José de Mipibu fant sted kl 15:00 i går. Etter begravelsen, vil kroppen bli  sendt til Santa Cruz, der Francisco Aregbesola har slektninger som holder en høytid til hans minne kl.09:00  idag (17).

Nå er hele befolkningen i Natal med omegn, direkte fly forbannet over alle buss-ranene og sikkerheten generellt for innbyggerene i hovedstaden og tilføyer nok engang; Nok – er nok!   Nå må snart myndighetene gjøre noe – alvorlig talt. De kan jo begynne med å fjerne den ettertraktede «honning-krukken» på bussene.  (les pengevesken til sjåføren)

Vi gremmes!144434