Arkiv

Carnatal nytt! 2014

Med den nye kjøreplanen i drift, så har Carnatal opplevet nok en stille og rolig natt.
De feststemte ble sikkerhetsmessig godt ivaretatt og infrastrukturen fungerte normalt når populære grupper som;  Babado Novo, Almir Rouche, Bell Marques og É o Tchan! var attraksjonene på den første dagen

Tusenvis av feststemte merket tydelig at Carnatal uten tvil har styrket sin posisjon sammenlignet med Carnival og har styrket sin posisjon som det største off-season karnevalet i landet. Med den nye kjøre-ruten som ble holdt i multipurpose området Arena das Dunas, startet på torsdag (4) med den 24de utgaven av Carnatal og arrangementet viste tydelig at det nå har en differensiert struktur, med mer sikkerhet til offentlig og større kontroll av alle involverte i organisasjonen rundt evenementet.

En av nyhetene med lukket krets gjeldene tilgangen til de  feststemtes muligheter  til å nå områder for konsentrasjonen av blokkene, bokser og Arena Carnatal Funny Feast. Hvis man skal trekke frem den nye sikkerhetsrutinen, så måtte folk gå gjennom tre sikkerhetskontroller: undersøkelse av T-shirts,melee, billett validering og utlevering av armbånd.

Artisten  ansvarlig for åpning av kretsen for  Carnatal, skulle trekke frem blokken «Bikoka» Mari Antunes, av Babado Novo, som brakte som gjester til gruppen «É o Tchan!». Starten ble forsinket med nesten en time, til rundt 19:00 pm. Ifølge utvalgte kampanjer og ifølge media > mindre problemer med varene i sikkerhest utformingen til brannvesenet som ikke overholdt tidsplanen.

Ifølge Roberto Bezerra, så var en lampe og en nødutgang ved gaten  ikke i henhold til og sikkerhets-planen og måtte løses i tid. Ikke at man skal leggenoe negativt i dette, for med et helt nytt opplegg for Carnatal, så må man kunne regne med endel justeringer underveis sa Roberto til media?

Det offisielle programmet og den andre blokken var opprinnelig planlagt å inneholde til å være den «Vumbora?», trukket av Bell Marques, tidligere vokalist i Chiclete com Bananas. Men man måtte altså rokkere litt på kjøreplaner slik at publikum fikk mest valuta for pengene sine, ved å reversere rekkefølgen på blokkene på grunn av sangeren Bell Marques.

«Vumbora?» var den tredje og siste blokken med angitt krets, hadde med seg omtrent 4000 mennesker forelsket av Bells suksesser/sanger. Selv atskilt fra bandet Chiclete com Bananas, som markert i sin tidligere karriere, så ungikk ikke sangeren å tiltrekke seg fans fra andre stater. En av disse feststemte fan Regis,erklærte at Carnatal var det beste Carnivalet i hele verden, selv om han bor så langt borte som i Brasilia og mistet ikke sitt 12te  Carnatal på rad.

«Jeg kommer hvert år med den største gleden i verden. Dette gjør meg godt og jeg vil aldri slutte å komme hit, «sa Regis om festelighetene. Om den nye kjøreruten så sa  Regis at han godkjente denne fullt ut. «Jeg liker egentlig en lukket krets. Men jeg tilstår at det tok meg med overraskelse. Fant det interessant hva organiseringen av arrangementet gjorde, spesielt med hensyn til sikkerhet. Alt var svært godt planlagt. Er godkjent av Régis Folia «, sa han med et smil.

MPs, som vil delta ide  fire dagene Carnatal med en effektiv styrke på ca 400 mann, sa også at de likte den nye hendelse modellen. «Hele strukturen som vi har alltid hatt ble kjapt montert her uten problem. Bilder i real-time blir formidlet rundt i sikkerhets systemet og til en mobil overvåkings-sentral, noe som fungerer svært godt , sier oberst Francisco Araujo Silva, kommandør av militærpolitiet.

«Uten tvil dette lukket krets systemet/samarbeidet fungere godt sammen med vårt arbeid. Vår overvåking blir enklere og med mer kontroll, som igjen kommer alle deltagerene til gode, sa han.

carnatal2014,jpg

Kilde: O Jornal