Arkiv

Mere vaksinering på gang.

Sesap holder vaksinasjon til prioriterte grupper til niende Juni
Det kommunale Natal Helse (HMS) har besluttet å følge veiledning av Helsedepartementet om å utvide tilbudet av influensavaksiner, som allerede er tilgjengelig siden sist mandag (5), for alle mennesker som ikke er prioritert  i utgangspunktet sier  etablerte grupper for National Campaign å Vacinação.Nå i motsatt retning til MS retningslinjer, staten Department of Public Health (SESAP) har utstedt veiledning til lokale ledere om å fortsette vaksinasjon frem til juni 9, med bruk av doser bare til prioriterte grupper. Etter denne datoen, skal sekretariatet vurdere, sammen med kommunene, for å forlenge vaksinasjonsdekning til andre grupper.

Ifølge epidemiologisk overvåking Institutt (EVS) av SMS, 68% av målgruppen i Natal – ca 168 000 mennesker – ble vaksinert før den nye minister anbefaling. Utvidelsen av det offentlige i den siste uken av kampanjen er fordi det fortsatt er om lag 10 millioner doser tilgjengelige i landet, sa departementet. Kampanjen ble forlenget til neste fredag ​​(9), for å nå målet om 90% immunisering av prioriterte grupper.

Ifølge Aline Bezerra, leder for midtpunktet og målet for immunisering i Natal var 204 000 mennesker. Dette tallet er antall doser mottatt av SMS og distribuert til de 74 vaksinasjons rom over hele byen. «Det vi har nå er ca 36 000 doser i offentlige skoler, som tilbys både for prioritert gruppe og for allmennheten. Selvfølgelig trenger vi fortsatt å oppmuntre folk som har prioritet for vaksinen, for eksempel barn, eldre og gravide kvinner som har høyere risiko for sykdom og død, «sier Aline.

En del av prioritert gruppe: barn mellom seks måneder og fem år, gravide kvinner, mødre, helsearbeidere, urfolk, folk med kroniske sykdommer, fanger og ansatte i fengselsvesenet og lærere i offentlig og privat nettverk. Lederen for EVS sa at selv med et økt tilbud til befolkningen generelt, er vaksinen ikke er tilgjengelig for alle som ikke er i noen av disse profilene. Men folk som har allergi mot kylling egg protein eller har kontrakt bivirkninger i tidligere anvendelser av vaksinen kan ikke motta doser.

Data fra Department of Health (Sesap) viser at er blitt anvendt, over Rio Grande do Norte, 560 789 doser, som er en vaksinasjonsdekning på 77,94%. I Brasil ble 76,7% av publikum vaksinert, som rapportert av den føderale regjeringen sist fredag ​​(2). Kun 48 kommuner (29%) nådde målet på 90% for de prioriterte gruppene. I tillegg er det enkelt prioritetsgruppen nådde målet av kampanjen i nyfødte ble innfødt (90,43%). De andre gruppene nådde følgende prosent: Lærere (83,58%), eldre (82,25%), Arbeidernes helse (81,81%), postpartum kvinner (81,18%), gravide kvinner (71,07%), og Barn (67,25%), med den laveste prosentandelen av vaksinedekning blant grupper. Beslutningen støttes av autonomi at sekretariatet har til å akseptere eller ikke utgivelsen av vaksiner til hele befolkningen – på samme måte, kommunene.

Ifølge SESAP, er målingens formål å unngå manglende vaksinedoser og for å sikre full overensstemmelse med etablerte grupper inntil slutten av forlengelsen av kampanjen. «De kommunene som allerede har nådd målet på 90% vil ha en rekke små doser for å kunne gi til befolkningen, bare ved det faktum at bare de doser som ikke er benyttet i de prioriterte gruppene vil bli tilbudt på denne måten,» forklarer  subcoordenadora av epidemiologisk overvåking, Maria Alves Lima.

194347