Arkiv

Minibanker sprenges an mass!

CAIXA – minibanken var mål for banditter.

En tungt bevæpnet gjeng forårsaket terror i byen Goianinha, 54 km distanse fra Natal, i morgentimene i førgår (9.juni). Ifølge opplysninger, så brukte de kriminelle kraftige sprengstoffer da da sprengte terminalen til Sparebanken i et kommersielt sentrum av byen. For å gjøre ran, ble vakt av eiendommen tatt som gissel. Banditter gjorde også  en beleiring av militærpoliti basen i byen. Bygningen og to biler var målrettet. Til tross for handlingen, ble ingen ble skadet. Med gårsdagens angrep (9), steg til 37 antallet av bankkontorer som ble angrepet av banditter.

For å få tilgang til boxen med penger, anvendte gjengen bruk av meget kraftige militære som C4 – TNT – HMX – Cemtex etc. eksplosiver, som etterlater et stygt spor av ødeleggelse gjennom infrastrukturen byen. Gjengene har til nå utført 31 eksplosjoner ved elektroniske bank-terminaler, tre innbrudd, to ran med bruk av maskinpistoler og et med halv-automatgevær. Det var også fem kriminelle handlinger mot pansrede biler i staten.

Handlingen fant sted på ca 2:40 om morgenen. Etter ranet, så flyktet gjengen fra byen. De spredte seg utspredt gjennom gatene i et forsøk på å hindre en mulig oppdagelse fra politiet. Militærpolitiet kom til for å utføre ettersøks handlinger i området, men ingen ble arrestert.

På mandag (05), ble en panret bil som brukes for å transportere verdier for Brinks selskapet, ranet inne i P-huset 1.etg – ranet for verdier inne i kjøpesenteret Midway Mall. Dette opplyser representanten for SivilPolitiet Erick Gomes,som er ledende av undersøkelsen bekreftet at tyveri ble gjort, men den subtraherte verdien ved ranet ble ikke offentliggjort. Rundt 18:15, kom kjeltringer bevæpnet med høy kaliber våpen og nærmet seg bilen og annonserte ran.

Det var da en kraftig skuddveksling med bandittene, og en ansatt ved selskapet ble såret i armen og en banditt ble såret i mage-regionen, men reddet livet pga en skuddsikker vest og kjørt med sykebil til sykehuset med kjøpesenterets egen ambulanse.

De mange angrep fra banditter mot bankfilialer og postkontor har avdekket den store sårbarheten i sivil og militærpolitiet i Rio Grande do Norte. I noen kommuner, i slike tilfellet som ved João Câmara, for to måneder siden, så hadde PM bare mindre enn 10 stk militærpoliti til rådighet på tidspunktet for eksplosjonen ved to bankfilialer. Gjengen terroriserte innbyggerne. Av de to bilene som var og nå er er tilgjengelige for en effektiv innsats ,ble en delvis ødelagt, og punktert etter å vært skutt på med med maskingevær.

De innhar automatvåpen av militær-kaliber – inkludert rifler etc. som ikke engang politiet bruker. En begrunnelse for ikke å gi PM kraftigere våpen til støtte, er politisk begrunnet slik at ikke militærvåpen skal falle i hendene på store og tunge kriminelle organisasjoner, som igjen kan utgjøre en farlig trussel for samfunnet? Dette vet disse gjengen så altfor godt. Og når de opptrer meget tungt bevæpnet med rifler, hagler, granater og mil.sprengstoff i antall på 15-30 mann som terroriserer hele småbyer mens aksjonene foregår og som forsvinner som dugg for solen nårpengene er tatt.

Var det noen som nevnte Wild-West?

biltyverier