Arkiv

Fire bankrøvere drept av politiet

Fire bankrøvere dør i konfrontasjon med politiet i PB og RN

Politiet i delstaten Paraíba og Rio Grande do Norte har forfulgt medlemmer av gjengen som sprengte opp et Bradesco-bank-kontor sent på søndag i byen Brejo do Cruz-PB. Gjengen ble omringet i landlige områder mellom kommunene Janduís og Campo Grande, og etter intens skyting døde fire av de kriminelle.

Politi operasjonen i Paraíba og Rio Grande do Norte resulterer i fire døde banditter En militær politi Paraíba som ble streifet av skudd i nakken, ble reddet til sykehuset og deretter overført til byen Caico, Rio Grande do Norte, men har det nå bra. Med gjengen beslagla også politiet et arsenal: rifler, Cal.12 hagler, pistoler, ammunisjon, sprengstoff, verktøy og to lastebiler, en Toyota Hillux og en Frontier. (bil)

Tre av bandittene som ble drept i konfrontasjonen døde på stedet, og den andre ble reddet levende, men døde før han kom til sykehuset. Gjengen sprengte Bradesco-byrået-banken i Paraíba, i aksjon som ligner de som ble utført tidligere  i Rio Grande do Norte og andre nordøstlige stater og regionen der landet har hatt mest plager kriminelle aktiviteter.

Ifølge informasjon fra Paraíba Militærpolitiet invaderte minst 15 angripere Bradesco-banken og detonerte sprengstoffene. Selv om de sprengte minibank terminaler og ødela byråets bygning, flyktet de hals over hode i stedet og uten å ta noen penger. Tre personer på torget ble tatt som gisler før bandittene sprengte banken og de 15 kom til banken i byen i to lastebiler.
Gislene som var grønnsakshandlere som skulle selge grønnsaker før søndagsmessen. De tre gislene ble brukt  av medlemmer av gjengen og plassert foran byrået, som et menneskeskjold, ifølge PM Paraíba.

Forsøket på å sprenge byråets safe var til stor fustrasjon frustrert fordi det ikke var penger der. Bandittene så mot Rio Grande do Norte, men i løpet av flukten ble det utvekslet flere skudd. De tre gisler ble løslatt og hadde ingen skader. Gjengen består av kriminelle fra Rio Grande do Norte, og de andre medlemmene som klarte å rømme, er blitt identifisert. Det beslaglagte arsenalet ble tatt til sivile politistasjon i Patu-RN.

Bandittene prøvde å unnslippe fra den forfølgende  politi-patruljen som endret skjemaet og under tiden så raknet hele fluktplanen til bandittene ved daggry. Politi Operation Madrugadão i regionen omringet hele gjenhen og  formålet med politiet var å arrestere disse gjengene som er  og som ble funnet/omringet  på en gård på grensen av byene Janduís og Campo Grande, 70 km langt fra byen hvor de sprengte banken.

Medarrestasjonen grep politiet tre rifler, inkludert en AK-47, tre 12-gauge hagler, to pistoler, flere kasser sprengstoff, syv skuddsikre vester og to biler.

 

Myndighetene opplyser at de har skutt og drept mange flere under tilsvarende bankran i det siste, grunnet nye taktikker og planer.