Arkiv

Strandområder plages av rotter

Redinha og Praia do Meio blir nå plaget av rotter.

Angrepet av rotter på stranden er ikke en eksklusivitet for kanten av Ponta Negra lenger  i den sørlige sonen i Natal. Svømmere og selgere  på strendene Praia do Meio og Redinha plages nå av rotter. Disse strandområdene har i mange år vært forskånet for rotteplager, men nå har problemet også dukket opp her og skremmer badegjestene bort fra området.

«De er de virkelige kongene av stranden nå. Jeg har jobbet her i 45 år, og jeg kan si med sikkerhet at situasjonen nå har blitt stadig verre frem imot det nivået av infestation vi ser her i dag, «sa Francisco Marcelino, som jobber i en av Meio strandhytter, i øst – Natal. Sist lørdag (9), var rapporterings teamet til avisen Tribuna do Norte og besøkte Ponta Negra-stranden, hvor de kunne observere tilstedeværelsen av rotter i fyllingen av steiner langs stranden.
Badere klager på raiding tilstedeværelse av rotter på kanten av Ponta Negra stranden

Til tross steinene danner et ideelt sted for rottene å bygge sine reir og reprodusere seg lett, har helse overvåkingsorganene i Natal kommet frem til steinene alene er ikke den eneste faktoren som gjør strendene til en gunstig plassering tilstedeværelse av gnagere . matavfall, organisk avfall og dårlig lagret fisk lagt igjen på stranden av fiskere danner et veritabelt fest måltid for disse uønskede gjestene i de urbane strender i byen, blir fremhevet av Ildaberto Medeiros, i byens  helse-overvåking bransje.

«Rotte  problemet er en mye større ting enn vi kan forestille oss. Siden steinene fungerer som naturlige ly-kilder for dem, finner de allerede et sted å reprodusere og gjemme seg der. Men det er et faktum  at det ikke er rotter der det ikke er mat. Hvis vi legger til et krisesenter med møtested  med matrester lagt igjen av svømmere og dårlig lagret søppel, så ja vi har et ideelt miljø for rottene til å formere seg, og alle har en rolle i denne prosessen: restauranteiere, gateselgere og forbrukere, «sa Ildaberto Medeiros.

Ifølge noen feiere  som renser Praia do Meio som snakket med rapporteringslaget, er tilstedeværelsen av rotter en konstant tilstedeværelse på stedet. fiskeavfall som ender opp råtner og blir igjen på stranden av fiskere og er en av de viktigste mat kilder for gnagere og selv om rengjørere utfører sitt renhold daglig morgen og kveld, er det vanskelig å trekke ut den totale mengden organisk avfall som blir tilbake. Noen ganger er det igjen av sene natt-badere på stedet.

Vi må alle ta i et tak sier Ifølge Úrsula Torres, teknisk leder for Animal Control Center (CCZ), er Institutt for byens helseplager i Natal. Nå planlegges det en felles aksjon i byen ved Natal Helse og Semov, Semurb, Semsur, Urbana, helseovervåking og CCZ til å avhjelpe problemet med gnagere.Ifølge CCZ, i år har det ikke vært rapportert og bekreftet tilfeller av leptospirose, en sykdom som overføres gjennom mus urin. Telefonnummeret for klager er 3232 8237.

Helserisiko

I tillegg til å påvirke funksjonen av handelen på stranden etter solnedgang, tilstedeværelse av rotter representerer også en fare for helsen til alle som vanligvis hyppige stedet å være vektorer av sykdommer som leptospirose, hentavirose og «feber rotte bitt» , overført enten ved direkte kontakt med gnagere, gjennom bitt, eller gjennom urinen eller spytt.

«På grunn av salt vann, er det en overhengende fare for infeksjon, men spredning av disse dyrene på stranden er et problem. Rottene kan invadere boliger, restauranter og levende andre steder på stranden hvor det er en høyere risiko for å spise bakterier og katter slipper ut motstandsdyktige protoser som folk kan få fra å leke/spille ball i sanden med avføringen, sier Hênio Godeiro.