Arkiv

Hud-Kreften i RN griper om seg.

Gratis tjenester, diagnose på stedet og helsetjenester til befolkningen i Rio Grande do Norte. Dette er målene for dermatologer tilknyttet det brasilianske samfunnet for dermatologi i Rio Grande do Norte (SBDRN), som skal ringe til befolkningen i Natal på ligasykehuset fra kl. 08.00 til 13.00 den 2. desember.
En dag C for bekjempelse mot kreft i huden vil ha konsultasjoner som inkluderer konsultasjoner, orientering og retning for behandling, i tillegg til små operasjoner gjort frivillig av hudlege. I år forventes mer enn tusen pasienter å delta i aksjonen.
Dag C mot hudkreft og de som hadde deltatt i befolkningen, kunne ikke ha blitt gjort uten Dermatologers frivillige tiltak og koordinering av styret i SBDRN, som forklart av presidenten, Dr. Danielle Espinel. «Fri omsorg er rettet mot lavinntektspasienter som ikke har tilgang til helsevesen, spesielt i tilfeller av hudkreft. Det er mer enn 50 dermatologistater som står til rådighet ved diagnose og operasjoner av hudkreft «, understreker hudlegene.
I tillegg til å behandle pasienter med mistanke om hudkreft vil dermatologene sørge for fotoproteksjon, bevissthet, forebygging og behandling av hudkreft. «Saker av hudkreft i Rio Grande do Norte forårsaker forårsaker mye bekymring. Vår stat har en av de høyeste kreftnivåene i Brasil, så vi forventer å møte den oppmuntrede etterspørselen etter folkehelsen, forklarer Dr. Danielle Espinel, president for SBDRN.Ifølge data fra tidligere år – hvor frivillighetsaksjonen deltok på mer enn tusen personer – anslått atferd på rundt 1200 personer. Laget av helsepersonell består av dermatologer, kirurger, sykepleiere, teknikere, studenter og sosialhjelpspersonell som vil betjene befolkningen på frivillig basis.

Beliggenheten til Natal bare litt sør for Ekvator gjør jo ikke saken stort bedre? De som tror at indianerene i området har noen form for naturell beskyttelse mot denne lumske kreft-typen, må bare tro om igjen. De er ofte mindre motstandsdyktige pga fattigdom, dårlig helse, dårlig mat og et svakt imunforsvar.
Så – bruk hodet og pass på at du ikke eksponerer huden din for farlige doser med sol – smør dere ofte inn med gode beskyttelses middler om dere er ute i lengre perioder i denne drepende solen.
Dette gjelder særlig dem som dumper ned/ankommer på flyplassen med hud som «skummet melk» ankommende fra et surt/kaldt Norge.
Selvfølgelig skal dere nyte solen og kose dere, men vi har sett alt for mange som ser nærmest ut som en kokt gris – dagen etterpå ankomsten til Natal. Husk at solen her er ikke sammenlignbar – selv med sterk norsk sommersol – den er så mye sterkere dessverre!
Vi har flere ganger mått skaffe lege til solhungrende skandinaver som har pådratt seg stygge solforbrenninger etter kort tid og legen har måttet gi dem sterke smertestillende for at de skal klare å sove om natten? Videre så er ofte hele ferien spolert også?
Som sagt; Kos dere i solen, men alt med måte og alltid med beskyttelse på huden!
Ha en flott Natal-ferie
mvh