Arkiv

Permanent visa – visum. Brasil.

Turist-visa   Turistvisa blir utstedt til skandinaviske turister ved ankomst Brasil og gjelder automatisk for 90 dager. Ønsker du å bli lenger kan du oppsøke Policia Federal  innen de 90 dagene er omme og søke om nye 90 dager. (et gebyr tilkommer). Søknaden vil nødvendigvis ikke alltid bli automatisk  godkjent.  Husk at passet ditt må være gyldig 3 måneder utover din utreisedato fra Brasil. NB!  Om du har vært i Brasil 180 dager ved utreise, så må du være ute av Brasil i minst 180 dager og dette håndheves meget strengt  – på datoen!!!

 

 

 

Permanent Visum Pensjonist/Investor/Viper.

 http://oslo.itamaraty.gov.br/en-us/how_to_apply_for_a_visa.xml

NB! Husk at søknad om permanent visum bare kan skje gjennom henvendelse til ambassaden i Oslo!

Vi tar her utgangspunkt i en søknad om permanent visa fra en pensjonist.  Søknaden gjelder også for hustru og et nært familiemedlem i tillegg. (barn, etc.)  NB! Man må være gift for å kunne gå under denne regelen, samboerpar må søke hver for seg som to forskjellige personer.

Når visa er innvilget så må personen(e) fremvise seg for DPMAF  (Policia Federal) på stedet hvor man vil slå seg ned i Brasil innen 6 måneder etter at visa er utstedt og senest 30 dager etter ankomst til Brasil. NB!

OBS! Om passet ditt skulle utgå før  perioden for et aktivt permanent visa, så husk å alltid ta med dette utgåtte passet sammen med det nye ved innreise til Brasil. (ditt permanente visa står nemlig i dette gamle passet). NB! Viktig.

I forbindelse med at man får sitt permanente visa innvilget (Viper), så får man også et fint plast ID-kort (med bilde) som kan brukes i Brasil >>> MEN>>> Dette ID-kortet er bare gyldig i 10 år fra utstedes datoen NB! Antagelig fordi at det er et bilde på og vi alle forandrer oss? Foreløpig så aner vi ikke om det er en enkel sak å fornye dette ID-kortet, men vi jobber med saken. Er man i tvil om gyldigheten av sitt visa, så kikk i passet (eventuellt det gamle) og at det står VIPER og VÀLIDO POR: PERMANENTE – altså er visumet gyldig permanent om du overholder bestemmelsen om at du ikke kan være ute av Brasil, lengre enn 2 år av gangen. Da må du søke om et helt nytt visa.

 

Husk at flere dokumenter som ambassaden ber om, skal være oversatt fra norsk til engelsk av et offentlig godkjent overssettelsesbyrå.

For ting du lurer på, vennligst kontakt den brasilianske ambassaden i Oslo, de er veldig hyggelige og serviceminded!

http://www.embassy-worldwide.com/
———————————————————————————————
NB! Husk at når dere har fått visaet deres så kan dere ved ankomst gå direkte til skranken for brasilianske innbyggere og spare en masse tid istedet for å henge i den lange køen for turister i passkontrollen.  NB!